Wednesday, 6 November 2013

ALUMNI GALA DNNER UMT 2013




hai sahabat pembaca di luar sane..
^_^ v
syasya nk share gmbar alumni dinner 2013 yang berlangsung di Komplek Siswa UMT..
sempat lg melaram kau..haa..
malam tu, syasya pilih tema ala2 arab gitu..cer preview ckit..


hehehe...ni la die..fesyen ala2 arab yang xberapa nak arab..arab la sgt..kekeke..
then, yang xbole dlupakan peirstiwa malam tu..blackout plak....haaa..
lbih krg 15min mcm tu bru la...ade eletrik blik..
kitorang pon terr...raba2 nk cri mkanan..
sempat lg buat fi'il nakal ngn mengambil pncuci mulut 3-4 bekas dlm gelap2 tu..ngeengee...
sedoppp..
and..yg plg best..syasya dpt jumpe housemate syasya yg comel2 yani, suzy, dan yg plg merdu suaranya..mcm siti nurhaliza..siyes.. iaitu..k.ija...but mlm tu dy xperform..uhumm.. :(
ape pn, luv u k.ija..syasya nk k.ija thu yg syasya btul2 rse terhutang budi ngn k.ija, terima kasih kak..
gudluck utk sambung phD..

okla korg..jom lyanzz pic kt bwh ni..
peace..


bersama k.ija

yanie~~~

suzy~~~






trioooo~~~

macam chantek je..macam chantek je..macam comel je...


okla korg..tu je yg syasya nk share..
papai guyz..

-xoxo-

THINGS THAT I LURVE


hai bloggers..
ape kabar?? korg mesti bosan ngn blog syasya yg lme xhapdate ni..
hehe...sowe sgt2..
mlm ni syasya juz nk share kt korg tetang kesukaan syasya...
sedikit sebanyak..bole la dkongsikan..lebih kurang 10 jenis kot..
dgn cara mcm ni, bole la korg kenal serba sdkit mengenai diri syasya ni..yang jarang menghapdate entry..
okla..papai..







❀(◕_◕)✿

1.WARNA: PINK

2.MANISAN: COKLAT, POPCORN, AISKRIM

3.BENDA: TEDDY BEAR/ SESUATU YANG COMEL

4.BUKU: NOVEL CINTA

5.HOBI: EDIT PIC, BLOGGING

6.MAKANAN: WESTERN + TIMUR(BERGORENG)

7.PRODUK2 MAKE-UP..

8.GADGET: CAMERA & PHONE!!! must be pink..

9.AKSESORI: GELANG+RANTAI+CINCIN

10.PAKAIAN: JENIS DRESS,SKIRT, SELUAR, SELENDANG!!

Thursday, 24 October 2013

I'm officially graduated!!!!









ALLHAMUDULILLAH..thank you Allah!!! I 'm officially graduated..weee..i've juz completed my studies in  Bachelor of Management Marketing..pheeww..
mmg penat sesangat sepanjang berada di Terengganu..mcm2 hal yang berlaku b4 convocation day..
haha..da macam xplorace pulak rasenye okay..kne turun naik tangga juz bcoz of nk cetak sekeping slip je pon (bukti bayaran jubah)..\but Alhamdulillah..hasilnya, syasya dapat bawak pulang segulung ijazah buat mak ayah tercinta.. ^_^ v

entry kali ni mmg entri yang paling bermakna buat syasya dalam idop ni..bkn senang nk ke menara gading..buat adik2, puan2, tuan2 di luar sane yang masih menuntut ilmu, haaa truskan perjuangan ..semoga korang berjaya kelak..jgn mudah putus asa..even korg rse mcm nk jtuh sekali pn, korg kne kuat..yg penting, jgn lupa Allah..mcm kisah syasya, xla semanis impian pada mulanya...agak goyah jugak la syasya sampai tahap nk berhenti belajar..urmm.. :( tp syasya kuatkan semangat bile terkenangkan mak n ayah..n now, rezeki syasya kini berjaya menamatkan pengajian di Universiti Malaysia Terengganu..alhamdulillah, syukur..

"jutaan terima kasih buat kedua orang bondaku Laila n Sharifah,kedua orang ayahandaku Mokhtar n Abas, adik beradikku, saudara maraku, sahabat2ku, rakan2 seperjaungan dan semua yang mengenali, mendoakan kejayaanku..kini aku sudah pun berjaya menamatkan pengajianku di Universiti Malaysia Terengganu, membawa pulang segulung ijazah seperti yang kalian idamkan...sayang mak n ayah, mak n abah.."


BERSAMA KELUARGA












BERSAMA RAKAN-RAKAN







Tuesday, 15 October 2013

SALAM AIDILADHA 1434H


haiiii...entry kli ni syasya juz nak ucapkan salam aidiladha 10 zulhijjah 1434h,buat seluruh umat islam...
maafla, lambat skit hapdate...
korang camner plak??
mesti seronokkn beraya kat kampung..cuti lame ni..

syasya plak, baru jew balik dr kg.semenyih..ziarah wan syasya d rumah mak sdara..
huhu..seronok berbual-bual ngn wan...kisah kanak2 la..sejarah dengkil la..
tambah2 pulak syasya ni suka mnyakat jd org indon..mmg kena la wan tu..heheh...

wan & mak
juadah hari ni...rendang and lemang..
bkn makan sgt pun..da jemu..sebab hari bese pon syasya merendang..


ohya, lusa syasya da nak berangkat ke Terengganu!!!
trip yg sgt jauh..n memenatkan..huhhh..

okla..tu je utk hari ini..
jom kemas beg

-xoxo-


Thursday, 26 September 2013

SEGMEN: BLOGLIST ISTIMEWA AYUINSYIRAH TAHUN 2013


hai semua...
jom join segmen AYU INSHIRAH..
terdapat 5 syarat mudah utk join!!
selamat bersegmen kpd sesiape yg join...jom klik SINI


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1. macam biasa mana yg belum jadi follower ayu ...sudi2kan la jadi follower ayu yer...takde paksaan..
2. kalau nak like pages ayu pun di alu2kan..
3. macam biasa... letakkan banner diatas yer...ayu suka sangat bunga ros..hehee..nanti backlink kan ke entry ni yer..
4. buat tajuk " segmen: bloglist istimewa ayuinsyirah tahun 2013 "
5. dah siap...boleh hantar...hehehe....letakkan link entry kawan2 kat ruangan komen dibawah yer...
TARIKH TAMAT SEGMEN: 18/10/2013

TERHARU, REVIEW BLOG OLEH K.FIZA

klik gmbar utk kunjung blog k.fiza

Hai sahabat pembaca..
selamat petang..
baru-baru ni, blog syasya tlh direviewkan oleh k.fiza...
terharu sgt2 ad jugk org yg sudi review blog syasya yg xseberapa ni...
menurutnye entry beliau.."mmg niat Fiza nak reviewkan blog yang menjadikan jumlah followers Fiza mencecah 444"

 :iconfrozenangel-chan:wah..kirenye no b'tuah la syasya ni..hihiw...
terima kasih yea k.fiza...^_^ so, ptg ni syasya buat entry balasan utk k.fiza..jd, korg sume boleh kunjung ke blog beliau SINI


semoga bertambah followers k.fiza dan juga sahabat bloggers yang lain..

Tuesday, 24 September 2013

REVIEW : NOVEL "HATIMU MILIKKU"

Hatimu Milikku

hai sahabah pembaca diluar sane..
mlm ni syasya nk review skit pasal novel "HATIMU MILIKKU"
argghhh...i'm in luv wif dis novel!!!!

ohya..lupe plk..nk kasi taw..syasya ni mmg suke bce novel..l
agi2 hasil SITI ROSMIZAH
beliau memang the best novelist
cuz beliau suke masukkn emosi dlm setiap cerita/episod..mmg xsah klu xkua air mata ni..
ngeee~~

mybe ad antara korg yg da bace tentang novel ni...
pengarang : ELIZA AB
harga : RM36.00
terbitan : KAKI NOVEL


but 4 those yg blum bce lg...haa...elok sgt la..
jom tgk sinopsisnyeww.. hikhik
:3
orite...tanpa membuang masa...let's read!!



SINOPSIS 'HATIMU MILIKKU'

“Abang tahu, abang bersalah dengan Aisya. Tapi, tolonglah… kali ini abang benar-benar minta maaf dan abang nak rujuk semula dengan Aisya. Abang masih sayangkan Aisya.” – Tengku Azizul Iskandar Tengku Azman.


“Jika Tengku nak membenci saya… bencilah. Saya reda dan ikhlas menerimanya. Tapi, tolong jangan benci anak ini, dia tidak bersalah.” – Aisya Lyana Sofea Ahmad Nordin.

“Kau tu aje yang tak nak bagi peluang pada diri kau sendiri, Aisya. Cuba kau buka pintu hati kau tu untuk insan yang bernama lelaki. Aku yakin jika kau membukanya, kau pasti akan berjumpa dengan pemilik kunci hati kau yang sebenarnya.” – Nadia.
“Ya, memang I berdendam dengan you, Azizul. You dah jatuhkan maruah I. You batalkan perkahwinan kita semata-mata kerana Aisya Lyana Sofea. Beberapa bulan I menanggung malu dan hampir gila disebabkan you, Azizul. Dan hari ini I puas sebab I dapat membalas dendam terhadap you sekeluarga!” – Sharifah Aleeya Syed Mukriz.


“Esok aku nak kau ikut aku ke pejabat peguam. Aku akan bagi apa yang kau nak. Dan selepas itu, aku takkan ambil peduli pasal kau lagi, nak mampus ke nak hidup ke… itu kau punya pasal. Aku takkan masuk campur dalam urusan kau. Begitu juga dengan kau. Takkan masuk campur dalam urusan aku. Jangan sesekali kau menuntut cerai dari aku dan kau jangan nak bermimpi yang aku akan ceraikan kau. Aku nak hidup kau terseksa, Aisya Lyana Sofea Ahmad Nordin. Ini pembalasan setiap apa yang telah kau lakukan selama ini dan ini juga syarat yang aku kenakan pada kau pompuan!” – Tengku Hariz Iskandar Tengku Azman.

Kehadiran Tengku Hariz Iskandar dalam hidup Aisya Lyana Sofea memberi seribu pengertian buat dirinya. Pintu hati yang telah lama tertutup, perlahan-lahan dibuka buat lelaki itu. Begitu juga dengan Tengku Hariz Iskandar turut sama merasai dengan apa yang dirasai oleh Aisya Lyana Sofea.

Dalam situasi yang tidak diduga, mereka berdua diijabkabulkan sebagai suami isteri di atas kehendak dan kerelaan hati masing-masing. Langit tidak selalunya cerah, mendung tidak selalunya hujan. Kasih yang diharap rupa-rupanya racun yang berbisa. Tengku Hariz Iskandar punya tujuan tersendiri. Aisya Lyana Sofea hidup dalam kepura-puraan. Dendam dan benci melebarkan jurang di antara mereka berdua di samping syarat yang menjeruk hati. Rahsia yang selama ini disimpan kemas terbongkar juga.

Namun segala-galanya sudah terlambat buat Tengku Hariz Iskandar. Aisya Lyana Sofea menghilang membawa hatinya yang terluka. Membawa bersama derita yang tidak mudah untuk dilupakan seumur hidupnya.

“Seratus kali kau benci padaku, seribu kali kusuka padamu. Seratus kali kau marah padaku, seribu kali kusabar dengan sikapmu. Seratus kali kau sayang padaku, seribu kali aku cinta kepadamu. Seratus kali kau setia padaku, seribu tahun akan kutunggu. Hatimu milikku dan hatiku milikmu.” – Aisya Lyana Sofea Ahmad Nordin.

Adakah Tengku Hariz Iskandar dapat menerima kenyataan bahawa dia akan kehilangan Aisya Lyana Sofea buat selama-lamanya? Adakah sinar kebahagiaan buat Aisya Lyana Sofea? Bagaimana pula dengan kehadiran Tengku Azizul Iskandar, Amirul, Iqbal dan Fahem Daniel? Adakah kehadiran mereka memberi cabaran buat Tengku Hariz Iskandar untuk menagih kasih semula daripada Aisya Lyana Sofea? Siapa pula Sharifah Aleeya, Fatin Nabilla dan Marlisa?


Betapa hebatnya cintamu, memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu, membuatku terpaku
-novel discription-

Monday, 23 September 2013

ALHAMDULILLAH, LAYAK DIKURNIKAN IJAZAH SOON!!!







hai awak..awak.n awak...
syasya nk share khabar gumbira bersama awak awak...
hihii...

terlebih dhulu, syasya panjatkan kesyukuran atas limpah kurnia rezeki yang diberikan oleh-NYA
syukur sgt2..
syasya layak menerima ijazah x lama lagi..
bile??
ha..mcm dlm pic kt bwh ni..
:3



ya Allah..xthu nk ckp ape..tp mmg berbunga2 hati ni...
TERENGGANU, here i come!!!!!


ni pic 1st year..xcited tgk jubah tu..hehe..
xsabar rasenye nk sarung jubah purple..sambil pgg scroll..


mcm pic kt atas tu...kelakar la pulak bile tgk lme2...mulut tu mcm mengulum sesuatu je..

rindu pada sahabatku 6sweet (yanie,suzy,ana,ira,mizaf) 


moga kita ketemu nanti..i nk bg u ollss sesuatu..
dan yang paling ku tunggu2..bole mkn kopok lekor..nyum3..
lame da xpekena kopok tganu ni...

syasya doakan untuk diri ini n semua rakan2 seperjuangan "semoga semuanya berjalan dengan lancar..
selamat pergi n selamat kembali.."

TAHNIAH!! buat semua sahabat yang berjaya mendapat ijazah