Wednesday, 3 February 2016

Tuesday, 19 January 2016

CELOTEH AWAL TAHUN 2016


Hai sahabat pembaca semua..jutaan terima kasih syasya na ucapkan buat korang sebab masih lg sudi singgah blog syasya yg tidak seberapa ni..haihh..lame nau xhapdate.. skrg syasya ubah skit2 la..kasi comeii skit blog ni..haaaaa..amacam..nmpk x perubahan?? Ohye, walaupon terlewat sgt da ni(hari ke-19)...syasya still na ucapkan selamat tahun baru buat semua warga pembaca..hehe..da masuk tahun 2016 da kite yer..kepada yang masih belajar lg, kak sya harap korg semua tu da pasang azam utk bjaya thun ni..buat yg terbaik oke adik2..yg lain2 pon mesti da ade niat&azamkan?? haaa..so, buat la..jgn ditunda-tunda..mcm syasya, azam yg lepas2 pon hampeh...katenye na kurus..tp xkurus2 lg..mkin btmbah KG ade la... T_T wahahaha...but this year..inshaa Allah..syasya akn cuba yg tbaik..msh dlm proses...hmm..disebabkan da tlalu lame mnyimpan lemak2 ni...bru last week main badminton trus rse mcm na putus tangan ni..hadeiii..cemane la yer..

Disebabkan terlalu lme menganggur...syasya pon sibukkn diri ngn biz..igt lg x syasya penah story kt korg syasya ade reg nme biz syasya ni Butter Ribbons..
hehe..biz ni msh hidup lg hokey..tp paras tidak sihat la ye..sbb modai xda..pengalaman pertama berniaga pda thun lepas btul2 mmberi pengajaran yg sgt2 bmkna bhwa na buat biz ni bkn semudah ABC..pada hari pertama syasya bniaga bersama partner, eliza..mmg amat2 mengecewakan...keuntungan x payah citer la.. sgt teruk..tp, pda hari kedua, syasya&eliza mula mengatur strategi baru dmana, kmi perbetulkan kelemahan2 pada hari pertama..Alhamdulillah, ada cust yg sudi bli..seronoknya, rse nk bniaga lg..Nad tidak terlibat dlm biz kali ni memandangkan kdaan dia sarat mengandung.. :D ohye, lupa na bgtau buat mse ni kmi buat biz Churros dan minuman dalam jar.. utk next project, kami juga sedia menerima tempahan doorgift untuk majlis2 khas mcm perkahwinan, harijadi dan apa2 saja majlis..harga utk produk, bole runding...yeahhh..kmi pasti anda berpuas hati. Product display blom ade lg..kmi msh dlm proses edit gambar..hehe..maklumla, bru na blaja bniaga..

Syasya plan nk pg bcuti dekat Pulau Pangkor la bulan April ni bsame kawan2 skola dulu...rindu teramat2 sebab masing2 da sibuk bkerja dan ade yg da berkahwin..sementara msh bujang ni, syasya rebut pluang yg ade..now, msh lg survey ape yg menarik dekat sne, kos, dll... syasya mohon sgt2  pda yg thu ape yg menarik, hotel terbaik dan ape2 sje info kat situ, share la kt syasya diruangan komen kt bawah..thx banyak2..oke la uolls, mate pon da layu, syasya rse smpi sini je kot celoteh syasya malam ni..sleep tight uolls!!

                                                                             xoxo